Nieuws

Kinderen aan de slag tijdens Natuurwerkdag: "Je zit nu niet in een suffig lokaal"

Natuurwerkdag in Rechteren
Natuurwerkdag in Rechteren © Vincent Corjanus / RTV Oost
"Ik hou van de natuur", zegt Vera terwijl ze een boompje uit de grond trekt. In het Rechterense Veld steken kinderen van basisschool de Vuursteen de handjes uit de mouwen. Het is een van de vele activiteiten van de landelijke Natuurwerkdag, die vandaag en morgen wordt gehouden.
Wim Lengkeek is vrijwilliger bij Landschap Overijssel. Hij organiseert ieder jaar de Natuurwerkdag op het Rechterense Veld. "Ze zijn lekker bezig om het veld schoon te maken. Als we dat elk jaar doen, houden we de groei van de dennen onder controle", zegt Lengkeek.
Natuurwerkdag

Extra krachten

De kinderen zijn vandaag druk in de weer in de natuur, morgen neemt een scoutinggroep het werk over. Leon van basisschool De Vuursteen is blij dat hij vandaag in de natuur mag werken. "Je zit nu niet in een suffig lokaal." Lengkeek is blij met de extra krachten: "Ik ben harstikke blij met ze!"

Open plekjes

In het bosgebied bij Rechteren worden dennenboompjes jaarlijks getrokken en gezaagd. Door dit jaarlijks op natuurwerkdag te doen blijft het heideterrein open en kan de heide zich ontwikkelen. Tegelijk proberen ze open plekjes te maken voor insecten en hagedissen en mogelijk een ringslang of adder.
Natuurwerkdag in Rechteren
Natuurwerkdag in Rechteren © Vincent Corjanus / RTV Oost
Een natuurwerkdag is een dag waarop vrijwilligers onder deskundige leiding natuurbeheerwerk verrichten in het landschap. Behalve natuurwerkdagen worden in sommige gebieden ook werkweekenden en werkweken georganiseerd. Ook morgen zijn er nog allerlei activiteiten in de provincie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.