Nieuws

Nachttrein van Zwolle naar Schiphol vanaf januari, volgen andere steden?

Arriva-trein op station Groningen
Arriva-trein op station Groningen © ANP
Arriva gaat vanaf januari wekelijks met een nachttrein rijden van Groningen, via Zwolle, naar Schiphol. Een enkele reis kost, ongeacht waar je instapt, tien euro en is daarmee flink goedkoper dan een regulier NS-ticket.
De nachttrein rijdt vanaf januari elke vrijdag- op zaterdagnacht. De trein vertrekt om 1.48 uur uit Groningen en rijdt, via Assen, Zwolle, Lelystad en Almere naar Amsterdam Zuid, waar de trein om 4.17 uur aankomt. De trein rijdt vanaf Schiphol om 5.07 uur terug naar Groningen.

Meer nachttreinen?

Arriva start volgende maand ook met een nachttrein van Maastricht naar Schiphol. Of er ook een nachttrein vanuit andere plekken in Overijssel - bijvoorbeeld Enschede - volgt, kan de vervoerder nog niet zeggen. "We gaan voorlopig eerst met de nachttreinen starten vanuit Maastricht en Groningen", zegt een woordvoerder. "We willen eerst eens zien hoe dit allemaal verloopt en of het een succes wordt."
Reizigers op de nachttrein van Arriva kunnen niet hun reguliere ov-chipkaart gebruiken. Zij moeten via Glimble, de reisapp van Arriva, hun ticket aanschaffen. Vervolgens krijgen ze een QR-code, waarmee ook de poortjes op het station geopend kunnen worden.

NS niet blij

NS is niet blij dat concurrenten nu vaker op het zogenoemde hoofdrailnet rijden. Maar als het aan de staatssecretaris ligt, mogen vervoerders als Arriva in de toekomst nog veel vaker op het hoofdspoornet gaan rijden. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het spoor en de vervoerders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.