Nieuws

112 nieuws: Traumaheli landt bij ongeluk in Markelo | Aanhoudingen vanwege hennepkwekerijen

Een traumaheli landt in een weiland na een ongeluk in Markelo.
Een traumaheli landt in een weiland na een ongeluk in Markelo. © Hof van Twente Fotografie
In dit bericht houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws gisteravond en vandaag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.20 uur | Traumaheli landt bij ongeluk in Markelo

Een bromfietser is vanavond ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een graafmachine. Het ongeluk gebeurde op de Brummelaarsweg in Markelo. Vanwege de ernst van het ongeluk werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is uiteindelijk met een ambulance naar ziekenhuis MST in Enschede gebracht.
Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De politie doet onderzoek.
Bij een ongeluk in Markelo is vanavond een persoon zwaargewond geraakt.
Bij een ongeluk in Markelo is vanavond een persoon zwaargewond geraakt. © Hof van Twente Fotografie

19.05 uur | Aanhoudingen vanwege hennepkwekerijen

Twee personen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij hennepteelt. De personen van 68 en 66 jaar werden vorige week aangehouden na invallen in panden in Hengelo en Goor. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Aanleiding voor het doorzoeken van de panden is een onderzoek naar softdrugs. Er werden twee in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. De kwekerijen zijn geruimd.
In het pand in Hengelo werd een groot geldbedrag aangetroffen . Het geld is in beslag genomen omdat er sprake zou zijn van witwassen.
Politie en openbaar ministerie doen verder onderzoek.

17.06 uur | Man aangehouden voor mishandeling boa

Een 47-jarige inwoner van Denekamp is aangehouden vanwege geweldpleging tegen een boa. Op de Johanninksweg in Denekamp stond gisteren een marktkraam zonder vergunning uitgestald. Terwijl de boa's in gesprek waren met de man achter de kraam, begon de eigenaar van de grond waarop de kraam stond zich ermee te bemoeien.
Hij beledigde een van de boa's. Toen de man te horen kreeg dat hij hiervoor aangehouden zou worden, liep de situatie uit de hand. Er ontstond een worsteling tussen de 47-jarige en een boa, waarbij beiden vielen. De boa's slaagden er uiteindelijk in de man uit Denekamp, ondanks dat hij zich verzette, aan te houden.

13.31 uur I Gewonde bij aanrijding op N344

Bij een ongeluk op de kruising van de Maneschijnsweg met de Deventerweg N344 in Holten is een gewonde gevallen. De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, Een auto botste achterop een busje van pakketbezorger DHL. Door de klap kwamen er veel brokstukken op de weg terecht. De N344 werd na de aanrijding tussen Holten en Bathmen in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.
Gewonde bij aanrijding op de N344 bij Holten
Gewonde bij aanrijding op de N344 bij Holten © News United / Jan Willem Klein Horstman

12.46 uur I Hennepplantage in Deventer

In een appartement aan de Zijpestraat in de Rivierenwijk in Deventer is vandaag een hennepplantage ontdekt. De bewoner van het appartement is aangehouden en er is een auto in beslag genomen.
Hennepplantage ontdekt in appartement Deventer
Hennepplantage ontdekt in appartement Deventer © News United / Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.