Overig

Zij-instromers en werkgevers op blind date bij RTV Oost

Zij-instromer Sewan en werkgever Willem-Jan gaan op blind date in SolliciDate.
Zij-instromer Sewan en werkgever Willem-Jan gaan op blind date in SolliciDate. © NXtv / RTV Oost
Werkgevers staan te springen om technisch personeel. Tegelijkertijd staan mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ te trappelen om aan de slag te gaan. In het RTV Oost programma SolliciDate gaan beiden met elkaar op blind date. Worden ze een match zonder elkaar te zien? Dat zie je vanaf donderdag 3 november om 17.30 uur op TV Oost.
In SolliciDate worden zij-instromers en technische werkgevers door middel van een goed voorbereide blind date aan elkaar voorgesteld in een bijzondere omgeving. Ze leren elkaar op een heel andere manier kennen, waarbij ze begeleid én uitgedaagd worden door presentator Ruben Dingemans. Pas aan het eind van de blind date beslissen ze of ze verder willen met elkaar.

Sewan en Willem-Jan

In de eerste aflevering van SolliciDate zie je Sewan. Hij werkte in een keuken en als verkoper. En nu wil hij graag iets nieuws leren in de techniek. Daarom gaat hij op blind date met werkgever Willem-Jan van een familiebedrijf dat instrumenten voor oogchirurgie maakt.
SolliciDate is een initiatief van NXtv, het platform voor techniekpromotie. Om kansrijke en serieuze matches tot stand te brengen heeft Metechnica werkgevers en kandidaten zorgvuldig gescreend en voorbereid.
SolliciDate zie je wekelijks vanaf donderdag 3 november om 17.30 uur op TV Oost. De uitzending wordt dezelfde avond meerdere keren herhaald en is ook online terug te kijken op www.rtvoost.nl/tv. Je vindt hier ook alle uitzendtijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.