Banisschool Rijssen winnaar Twentse Techniek Week 2015

Met een ontwerp van een klaslokaal in de toekomst heeft de Banisschool uit Rijssen de Twentse Techniek Prijs 2015 gewonnen.

De stichting Zwaluwstaarten en vijf Twentse opleidingscentra hebben de afgelopen week de Twentse Techniek Week georganiseerd. Speciaal voor dit evenement heeft de stichting Zwaluwstaarten een leskist ontwikkeld en afgeleverd bij de basisscholen. Met de leskist moesten de kinderen zelf iets bedenken wat met het thema 'Techniek in de toekomst' te maken heeft.

25 groepen zeven deden mee aan de wedstrijd. De ontwerpen en schaalmodellen van klaslokalen van de toekomst werden vrijdagmiddag gepresenteerd aan een jury. Die koos het klaslokaal met onder meer een ecologisch verwarmd zwembad onder het lokaal als winnend ontwerp.

Prijs

De winnaars kregen uit handen van wethouder Bert Tijhof van Rijssen-Holten een enorme wisselbeker en een uitje voor de hele klas naar het Militair museum in Soesterberg. De stichting Zwaluwstaarten en de opleidingscentra hopen met de Twentse Techniek Week kinderen warm te maken om te kiezen voor een opleiding en baan in de techniek.

Meer over dit onderwerp:
Rijssen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren