nieuws

Twee politiewagens zwaar beschadigd na klemrijden van vluchtauto in Enschede

Twee politiewagens zijn afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt bij het onderscheppen van een vluchtauto op de de Pathmossingel in Enschede. De bestelauto is letterlijk tussen twee politieauto's klemgereden om de 29-jarige bestuurder uit Enschede te laten stoppen.
De politie zette de achtervolging in op de bestelauto, omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder was betrokken bij een eerdere aanrijding op de Elferinkweg. Er raakte daarbij niemand gewond, maar duidelijk was dat een bestelauto na het ongeval was doorgereden.  Korte tijd later zagen surveillerende agenten de bestelauto rijden op de Haaksbergerstraat. Ze volgden de auto door de wijk Pathmos en gaven een stopteken. De bestuurder reageerde hier niet op. Ook op lichtsignalen en claxonneren kwam geen reactie.
Ondertussen voegde een tweede politieauto zich bij de achtervolging. De bestelauto reed door in de richting van de Haaksbergerstraat. Vlak voor de kruising met de Pathmossingel ging één van de politieauto’s naast de bestelauto rijden om deze tot stoppen te dwingen. Door een stuurmanoeuvre van de bestuurder kwam de bestelauto tegen de politieauto aan. De bestelauto begon daarop te tollen en werd vervolgens door de andere politieauto werd geraakt. De auto stond vervolgens klem tussen beide politieauto’s, waarna de 29-jarige man uit Enschede kon worden aangehouden.

Mogelijk onder invloed van alcohol

De politie heeft het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Daarop werd een bloedproef afgenomen. De man zit vast voor onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.