Nieuws

Nieuwe zoektocht naar vermiste Ercan Özturk in Schalkhaar

Nieuwe zoektocht naar vermiste Ercan Özturk in Schalkhaar
Nieuwe zoektocht naar vermiste Ercan Özturk in Schalkhaar © News United/ Rens Hulman
De politie is een nieuwe zoektocht gestart naar de vermiste Ercan Özturk uit Apeldoorn aan de hand van nieuwe informatie. Het gaat om een onderzoek in een bosperceel bij Schalkhaar en Diepenveen. Het onderzoek kan meerdere dagen duren, meldt de politie.
De 29-jarige Özturk is sinds 28 maart 2021 vermist. In het bosperceel wordt naar zijn lichaam gezocht. Vanwege de langdurige vermissing houdt de politie er rekening mee dat hij niet meer in leven is en dat er mogelijk sprake is van een levensdelict. Al worden alle opties nog opengehouden.
Specialisten met prikstokken en speurhonden zoeken de komende dagen in een bos waar nog niet eerder is gezocht. "We hebben nieuwe informatie gekregen dat mogelijk Ercan hier begraven zou zijn. Wat voor informatie dat is, kan ik lopende het onderzoek niet vertellen", aldus Sigrid Passchier van politie Oost-Nederland.
Omdat het stuk bos dat nu wordt doorzocht zo groot is, blijft het open voor publiek. "We kunnen het onmogelijk helemaal afsluiten. Wandelaars moeten wel op de paden blijven."

Eerder onderzoek

Eerder onderzoek naar de vermissing bracht de politie in 2021 naar een woning in Deventer, welke nauwkeurig werd onderzocht. Ook werden meerdere bospercelen in en rond Schalkhaar vorig jaar december onderzocht. Deze onderzoeken leverden toen niks op.
In januari van dit jaar werd een gegraven kuil aangetroffen op een bosperceel bij Schalkhaar. De politie deed toen onderzoek naar een mogelijk verband tussen de kuil en de verdwijning van Özturk.
Mensen met meer informatie over de vermissing kunnen contact opnemen met het rechercheteam op 0900-8844 of via de tiplijn 0800-6070.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.