Nieuws

Doden fataal ongeluk N50 zijn man en vrouw uit Emmeloord en voortvluchtige man uit Het Hogeland

Drie doden bij ongeluk op N50 bij Kampen
Drie doden bij ongeluk op N50 bij Kampen © Stefan Verkerk/ News United
De slachtoffers van het fatale ongeluk op de N50 bij Kampen zijn een man van 68 en een vrouw van 67 uit Emmeloord. Ook is de veroorzaker van het ongeluk, een 41-jarige man uit de Groningse gemeente Het Hogeland, omgekomen. De politie achtervolgde deze man die werd gezocht na een ernstige mishandeling eerder op de avond in Bedum.
Op de N50 ging het mis. De auto van de voortvluchtige man knalde frontaal op een andere auto. Omdat er sprake was van een achtervolging doet de Rijksrecherche onderzoek naar de fatale aanrijding. Bij de aanrijding was geen politieauto betrokken.
De politie over het ongeval:
Politie over het onderzoek naar fataal ongeluk N50 bij Kampen na achtervolging

Ernstige mishandeling

RTV Noord meldde eerder vanmorgen dat de 41-jarige man in Bedum een 39-jarige vrouw zo ernstig zou hebben mishandeld, dat hij werd gezocht voor poging tot doodslag. Hij zou met een hamer hebben ingeslagen op een auto waar de vrouw in zat. Omstanders belden de politie, meldt de omroep, waarna de man er in zijn auto vandoor ging.
Het kenteken van de auto was bekend bij de politie en toen de auto op de A6 werd gespot is de achtervolging gestart, die later op de N50 eindigde met het fatale ongeluk.
Route voortvluchtige man voorafgaand aan fataal ongeluk
Route voortvluchtige man voorafgaand aan fataal ongeluk © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.