Nieuws

Circussen blijven doorknokken: 'Kinderen zitten urenlang zonder mobieltje'

Brabander Milko Steyvers is blij weer in Deventer te zijn.
Brabander Milko Steyvers is blij weer in Deventer te zijn. © RTV Oost
Circussen die noodgedwongen ruim twee jaar op hun gat lagen, hebben inmiddels de Overijsselse steden weer gevonden. Deze week staat circus Hollandia in Deventer en volgende maand wordt het Kerstcircus opgebouwd in Enschede.
Spreekstalmeester Milko Steyvers heeft niet getwijfeld of circussen na twee coronajaren de draad weer zouden oppakken: “Het waren hele nare jaren inderdaad, maar ik denk dat mensen wel weer zin hebben in 2,5 uur vermaak. In het circus is vermaak voor jong en oud. Kinderen zie je de hele avond niet met hun mobieltje of iPad in de handen. Wie krijgt dat nog voor elkaar?”
Circus Hollandia staat in Deventer
Het imago van het circus kan vermoedelijk voor velen wel een opfrisbeurt gebruiken. De piste ligt niet meer bezaaid met zaagsel en leeuwen zijn verleden tijd. Toch houdt circus Hollandia vast aan traditionele acts zoals de clowns en het fietsen over een koord. “Mensen willen in deze tijden van financiële onzekerheid gewoon een avondje plezier maken. In het circus vergeet je de zorgen en de wereld om je heen. Daarom vinden veel mensen het leuk om hier te komen”, zegt Steyvers.

Acts blijven groot geheim

De grote finale wordt in Deventer verzorgd door Angels Inc. Deze Nederlandse dames zijn inmiddels uitgegroeid tot bekende illusionisten. Hun optreden bij Brittan's Got Talent zorgde voor een grote doorbraak. Het leverde de dames meer dan een miljoen views op via YouTube.
In Deventer zorgen deze artiesten voor een spectaculaire afsluiter van de shows. “Het is een kwestie van heel veel oefenen op snelheid en in conditie blijven”, vertelt het viertal dat eerder dit jaar nog in Las Vegas stond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.