Duizenden gillende fans ontmoeten YouTube-held Bardo Ellens uit Deventer

Bardo Ellens uit Deventer heeft een popsterrenstatus bereikt met zijn filmpjes op YouTube. Dat werd zaterdag wel duidelijk tijdens VEED: het eerste YouTube-festival van Nederland.

Zo'n tweeduizend gillende tienermeisjes en -jongens waren zaterdag in de Westergasfabriek in Amsterdam om hun online-helden te ontmoeten. Naast Bardo waren bijna alle grote 'YouTubers' aanwezig om 'selfies' te maken,  handtekeningen uit te delen en knuffels te geven aan hun fans.

"Ik begrijp het niet"

De meegekomen ouders bekeken het spektakel van een afstandje. "Ik begrijp het niet, maar mijn kleinzoon vindt het prachtig", zei een opa die met zijn kleinzoon meegekomen was. De man zit op een picknickbankje te kijken. "We hebben samen een rondje gelopen, maar hij wou liever alleen." Twee moeders uit Vriezenveen zijn om half 8 vertrokken naar Amsterdam om hun dochters naar het festival te brengen. "Het is toch fantastisch dat ze hier hun idolen kunnen ontmoeten?" Ze voegt er aan toe: "Het wordt wel een lange dag."

Bardo begon 9 jaar geleden met het maken van grappige filmpjes voor zijn vrienden, die het al snel gingen delen met hun vrienden. Vanaf dat moment ging het snel. Zijn groep 'volgers' groeide tot bijna 300.000 mensen op dit moment. Alleen door de Westergasfabriek lopen kan dan ook niet. Enkel onder begeleiding van beveiligers kan de YouTube-ster naar de andere kant van de zaal komen. Bij de eerste stap buiten het afgeschermde gedeelte staan de fans al om hem heen voor een foto en handtekening.

YouTube awards

Tijdens het festival werden ook de allereerste Nederlandse YouTube Awards uitgereikt. Bardo was genomineerd in de categorie 'Beste Comedy YouTuber ' maar hij greep gisteravond naast de prijs. Zijn collega Rutger Vink, op YouTube bekend als Furtjuh, ging er met de award vandoor.

De livestream van het festival kun je hier terugkijken, de awardshow is hier te zien.

Meer over dit onderwerp:
YouTube Bardo Ellens Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren