Nieuws

112 nieuws: A35 bij Enschede dicht door ongeval, politie doet onderzoek

In dit bericht houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws gisteravond en vandaag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

17.12 | A35 dicht bij Enschede-Zuid

Door een ongeval is de A35 dicht bij Enschede-Zuid richting de Duitse grens. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel gewonden er zijn gevallen en wat er precies is gebeurd.
De hulpdiensten zijn in grote getale uitgerukt. De plaats van de aanrijding is afgeschermd terwijl de politie onderzoek doet.
Later meer.
De politie doet onderzoek op de A35
De politie doet onderzoek op de A35 © News United / Dennis Bakker

16.54 | Zoekactie naar Ercan Özturk levert niets op

De zoekactie naar de vermiste Ercan Özturk uit Apeldoorn, in een bosperceel bij Schalkhaar en Diepenveen, heeft niets opgeleverd. Dat meldt de politie. Er wordt nu bekeken of er andere percelen in het gebied zijn die onderzocht moeten worden. Lees hier meer.

16.30 | Illegaal vuurwerk gevonden

De politie heeft drie verdachten (tussen de 16 en 18 jaar) aangehouden voor het bezit van verboden vuurwerk. Agenten vonden een Chinese rol twintigduizendklapper, vijf Chinese rollen vijfduizendklapper, 200 nitraten, 45 cobra’s en tien shells in woningen in Deventer en Diepenveen.
"De illegale handel in professioneel vuurwerk is een steeds lucratiever verdienmodel voor criminelen en hun netwerken geworden", zegt de politie in een persbericht.
Vorige week ontdekte de politie ook een lading vuurwerk in Hengelo, waar ruim 400 kilo in een loods lag. Daarnaast vond de politie ook 80.000 euro aan illegale tabak.

10:00 I Opnieuw arrestatie voor brandstichting in Zwolle

De politie heeft vandaag opnieuw een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichting op zaterdag 16 juli bij een bedrijf aan de Braunstraat in Zwolle. Bij de brand raakte niemand gewond, maar de schade aan het pand was enorm. Vanmorgen werd een 48-jarige man uit Apeldoorn gearresteerd en afgelopen woensdag werd ook al een verdachte aangehouden, een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.