nieuws

Recordaantal deelnemers 47e editie Enschede Marathon, organisatie is trots

Een recordaantal van 10.000 mensen heeft vandaag meegelopen in de marathon van Enschede. De organisatie van de Enschede Marathon kijkt dan ook met trots terug op deze 47e editie.
Op de laatste dag voor de marathon hebben zich nog duizend lopers aangemeld. Dit jaar deden er meer mensen dan voorgaande jaren mee, een deelnemersrecord dus.
De omstandigheden vandaag waren zonnig en goed, misschien zelfs iets te warm. Met name het toegestroomde publiek genoot van het lekkere weer tijdens de oudste marathon van Nederland. Tienduizenden mensen langs het parcours moedigden de lopers aan.

De winnaars
De titel is gegaan naar de Keniaan Evans Cheruiyot. De favoriet liep kort voor de finish weg bij zijn twee medekoplopers en pakte de winst in 2.09,40 uur. Iwan Kamminga was de beste Nederlander. Hij kwam als achtste over de finish in een tijd van 2.29,40. Mireille Baart werd de winnares bij de vrouwen. Zij kwam over de streep in 2.51,47.
Op de halve marathon ging de winst later op de dag naar de Duitser Marc-Andre Ocklenburg in 1.08,55 uur. Reina Visser won bij de vrouwen in 1.21,18.

Bekijk de uitzending terug

Wil je de gehele marathon terugkijken? Dat kan! De volledige uitzending is te vinden bij onze Uitzending Gemist.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.