Groen Overijssel

'Met Noabers de Boer op': melkveehouder en natuurboer Bert de Wilde voelt zich niet gehoord

Bert de Wilde uit Enter is natuurboer en melkveehouder
Bert de Wilde uit Enter is natuurboer en melkveehouder © Jauke Boerdam
Bert de Wilde is één van de boeren die met zijn tractor de snelweg op ging. Terwijl hij juist een man van het overleg is. "Maar als je jarenlang met allerlei mensen om de tafel hebt gezeten en er wordt totaal niet naar je geluisterd, dan ga je dingen doen om de politiek wakker te schudden."
Een paar jaar geleden heeft Bert een stuk landbouwgrond omgezet naar natuur. "Een aantal van mijn koeien graast daar en het is een prachtig gezicht. Elke keer zie ik weer nieuwe plantjes of vogels die terugkomen."
Hij wijst naar een houtwal met bomen en een bloemenstrook die ervoor langs loopt. "Daar zitten patrijzen in, zo gaaf." De koeien lopen rustig vanaf de stal naar het natuurgebied langs de Regge.
Het is een prachtig gezicht hoe de koeien langs het fietspad de brug over lopen en vervolgens een sprintje trekken om de natuur in te rennen. "Iets mooiers is er niet," zegt de boer. "Maar financieel is het wel gepuzzel om het rond te breien en daar zou de overheid eens wat aan moeten doen.
In deze laatste aflevering van 'Met Noabers de Boer op' gaat Chantal Everaardt met Bert de Wilde en het publiek in gesprek. Wilt u ook de andere Meet Ups bij melkveehouder Pieter Koonstra en bij varkensboerin Annemarie Noordman bekijken? Klik dan hier.
Met Noabers de Boer op bij Bert de Wilde

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.