Overig

Documentaire ‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ vrijdag 11 november bij RTV Oost

Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop
Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop © Ten Times a Million
Drie keer stond de Twents-Duitse band Ten Times a Million op de poster van Pinkpop, slechts één keer speelden ze er ook werkelijk. In de documentaire ‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ volgt RTV Oost de band vanaf hun oprichting tien jaar geleden op het ArtEZ Conservatorium tot hun voorlopige hoogtepunt, een optreden op Pinkpop. Je ziet de documentaire vrijdag 11 november om 18.30 uur op TV Oost en om 19.00 uur op YouTube. Houd ook de social media-kanalen van RTV Oost op donderdag en vrijdag in de gaten, daar zijn kaarten te winnen voor een concert van Ten Times a Million.
Er was een momentum… Ten Times a Million werd gedraaid op de radio, werd gebombardeerd tot 3FM Talent en deed een aantal buitenlandse showcases. Het plekje op Pinkpop in 2020, tussen grote namen als The Red Hot Chili Peppers en Kensington voelde haast als een logische vervolgstap. Een springplank misschien zelfs, richting de gedroomde hoogste regionen van de rockgeschiedenis. En toen kwam corona.
Het zou nog twee jaar duren tot Ten Times a Million de Pinkpop-belofte kon inlossen, maar op 17 juni 2022 kwam het er eindelijk van. In de documentaire denderen we, aan de hand van de hoofdrolspelers Martin, Peter, Alex, Sem en Mart, door de afgelopen tien jaar. Een uniek kijkje achter de schermen bij de hobbelige weg van een jonge rockband. Van het klaslokaal via Duitse en Engelse studio's naar een totale her-uitvinding, compleet met nieuwe naam. Een verhaal over trouw blijven aan de muziek en aan de vriendschap. Met aan het eind van de rit de welverdiende beloning op het bekendste festivalpodium van Nederland… Pinkpop.
‘Ten Times a Million, de lange weg naar Pinkpop’ is te zien op TV Oost op vrijdag 11 november en zaterdag 12 november om 18.30 uur, met een herhaling om 20.30 en 22.30 uur. De documentaire is vanaf vrijdag 11 november om 19.00 uur te bekijken op het YouTube-kanaal van RTV Oost en op www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.