Nieuws

Medewerker psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug overleden bij steekpartij

Hulpdiensten vanmiddag bij Veldzicht in Balkbrug.
Hulpdiensten vanmiddag bij Veldzicht in Balkbrug. © Persbureau Meter
Bij een steekpartij in psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug is vanmiddag een medewerker van die instelling om het leven gekomen. Twee andere medewerkers raakten gewond. Ook de dader is overleden. Dat meldt de Dienst Justitiële Instellingen (DJI) in een verklaring.
Ambulance en brandweer arriveren bij Veldzicht
De patiënt sloot zich na het steekincident op in een aparte ruimte. Hij stichtte daar brand die door de sprinklers is gedoofd. De patiënt heeft zich daarna van het leven beroofd, meldt DJI. Het personeel en de patiënten van het CTP Veldzicht krijgen nazorg.
Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen van de medewerkers zijn. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Reactie DJI

“Wij zijn geschokt en verslagen door deze trieste gebeurtenis", zegt Wouter Boogaard, divisiedirecteur Forensische Zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen van de DJI. "Onze gedachten zijn bij de nabestaanden en familie van de betrokken collega’s en de patiënt, en bij het personeel en de patiënten van het CTP Veldzicht."
Hoe het incident heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. Over de identiteit van de patiënt wil de woordvoerder van de DJI geen uitspraken doen.

Bloemen

In de buurt van het hek van de instelling in Balkbrug heeft iemand een lichtje achtergelaten met daarbij bloemen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers.
In de buurt van het hek van veldzicht liggen bloemen
In de buurt van het hek van veldzicht liggen bloemen © RTV Oost/ Chantal Everaardt

Reactie minister

Franc Weerwind, minister voor Rechtsbescherming, heeft op Twitter gereageerd op de tragische gebeurtenissen in Veldzicht. "Ik ben geschokt door het overlijden van een medewerker en een patiënt in kliniek Veldzicht", schrijft de minister. "Daden met onuitwisbare gevolgen." De minister betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers en de collega's van de Dienst Justitiële Instellingen.
Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl. Bellen kan ook, op 0800-0113.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.