nieuws

Studenten UT ontwerpen straatmeubilair voor wijk in Enschede

Universiteit Twente
Universiteit Twente
Studenten van de Universiteit Twente gaan samen met onder meer de gemeente Enschede straatmeubilair voor de wijk Twekkelerveld ontwerpen. Het nieuwe meubilair moet de sociale samenhang in de wijk bevorderen.
In het mastervak Social Cohesion Design werken de studenten twee maanden lang aan het nieuwe straatmeubilair. Tien bedrijven leverden hiervoor opdrachten aan. De gemeente Enschede gebruikt het project in Twekkelerveld als proeftuin. Een aantal ontwerpen wordt in de praktijk gebracht en de komende jaren wordt onderzoek verricht naar de effecten van het straatmeubilair op de sociale samenhang.
De studenten worden gekoppeld aan tien regionale bedrijven, die verschillende opdrachten hebben aangeleverd. Hierbij moet onder meer gedacht worden aan een mobiel skatepark, een innovatieve speelplaats, straatgames, gezamenlijke lichtkunstwerken aan flats of een tuinschommel. De studenten worden ondersteund door de gemeente Enschede en de bedrijven. De wijkbewoners worden in elke fase van het ontwerpproces om hun mening gevraagd, waardoor bewoners betrokken blijven bij het project.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.