Handbalster Esther Schop van Dalfsen naar Frankrijk

International Esther Schop vertrekt na dit seizoen bij Sercodak Dalfsen. De cirkelspeelster en aanvoerder gaat spelen voor het Franse Nantes Loire Atlantique.

Schop tekende een contract voor twee jaar bij de huidige nummer vijf van Frankrijk. "Met Esther verliezen we een belangrijke pion, niet alleen in het veld maar zeker ook daarbuiten. Ze heeft zich in de vier jaar dat ze nu in Dalfsen is, echt ontwikkelt als een leider van het team. Die gaan we dus wel missen. Het is voor Esther fantastisch dat ze nu de kans krijgt om te gaan spelen in een van de sterkste competities van Europa. Een bewijs dat je ook op je 25ste nog een prima stap naar het buitenland kunt maken", aldus manager Rene Cloo.

Schop geeft goed nagedacht over haar overstap: "Ik ben twee dagen in Nantes geweest om kennis te maken met de club en de omgeving. De stad, de faciliteiten, de wijze waarop de mensen met elkaar omgaan en de gesprekken met de president en trainer hebben een prima indruk op me gemaakt. De Franse competitie heeft de laatste jaren bewezen dat het tot een van de sterkste van Europa behoort, de verschillen onderling zijn erg klein. En ook in de Europa Cup komen de Franse teams altijd ver. Ik heb er dan ook erg veel zin in."

Meer over dit onderwerp:
sercodak dalfsen Sport Zaalsporten
Deel dit artikel:

Reageren