Nieuws

Modelspoorbouwer Paul kan verder met zijn hobby: "Ik ben zo blij"

Paul op zijn treinzolder
Paul op zijn treinzolder © Vincent Corjanus / RTV Oost
De 75-jarige Paul Scheltens kan toch verder met zijn treinhobby. Doordat hij steeds slechter ziet, lukte het hem niet meer om mankementen aan de baan op zijn treinzolder te repareren. Hij vroeg hulp, zodat de problemen opgelost konden worden. Met groot succes, want hij kreeg bijna 10 reacties binnen op zijn oproep.
Zijn treinzolder begint steeds meer op te leven, doordat hij nu hulp krijgt van ervaren klussers. "Het is echt schitterend", zegt de blije treinhobbyist.
Hoewel hij behoorlijk wat reacties binnenkreeg, kan hij niet iedereen laten komen helpen. "Iemand wilde zijn racebaan hier neerzetten, dat kan natuurlijk niet." Ook reageerde er iemand die veel te ver woont. Scheltens heeft in ieder geval drie mensen gevonden die komen klussen.

Gouden handjes gevonden

Sterker nog, sommige klussen zijn al uitgevoerd. "Ik ben zo blij, ik heb een man erbij met gouden handjes die het onderhoud van de locomotieven wil doen, dat is echt schitterend", zegt Scheltens.
Vorige week ging Vechtdal TV bij Paul op bezoek:
De treinliefhebber zocht mensen die het leuk vinden om te komen klussen, maar dat niet alleen: ze mogen ook spelen met zijn modelspoorbaan: "Spelen doen we ook regelmatig, het is een grote passie."
De Dalfsenaar had het erg druk afgelopen week op zijn hobbyzolder. "Het geeft echt een boost aan mijn hobby. Nu rijden er weer treinen die een hele tijd stil stonden", aldus Scheltens. De toekomst ziet hij dan ook zonnig tegemoet: "Ik pluk de dag en ga gewoon door. Ik geniet echt van iedere dag".
Zijn treinzolder is een belangrijke plek geworden. In 2007 kwamen hij en zijn vrouw in het huis wonen. Terwijl zijn vrouw druk bezig is met haar moestuin, is Scheltens druk in de weer met zijn modelspoorbaan: "Het is mijn eigen wereldje. Ik kan hier doen en laten wat ik wil".
Zijn passie ontstond al als kind. "Ik ben altijd al met treinen bezig geweest, langs spoorbanen gestaan om foto's te maken'', zegt Scheltens. Het rangeren van de modeltreinen vindt Scheltens misschien wel het leukste: ''alleen rondrijden is vrij saai".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.