nieuws

Justitie ziet af van vervolging verslaggever RTV Oost

Geen vervolging verslaggever RTV Oost
Geen vervolging verslaggever RTV Oost
Justitie ziet af van strafvervolging van verslaggever Rob Vorkink van RTV Oost. De journalist werd begin februari langs de snelweg A1 bij Markelo gearresteerd, nadat hij een dienstbevel zou hebben genegeerd.
Volgens Justitie is er geen bewijs dat de verslaggever een ambtshandeling heeft genegeerd, verijdeld, belet of belemmerd of dat hij een poging daartoe deed. Vorkink deed verslag van een ernstig ongeval aan de overkant van de snelweg, waarbij twee vrachtwagens en een auto betrokken waren. Eén van de vrachtwagenchauffeurs overleefde het ongeval niet.

Transactie aangeboden van 250 euro

Op het moment dat de verslaggever z'n werk had gedaan en wilde weggaan, werd hij aangesproken door een motoragent die kwam aangereden. Omdat Vorkink niet snel genoeg de plek verliet, sloeg de agent de journalist in de boeien. De verslaggever heeft zes uur vastgezeten in een cel in het arrestantencentrum in Borne.
Justitie vindt wel dat Vorkink de verkeersveiligheid heeft gehinderd door z'n auto, voorbij de vluchtstrook, in de berm te zetten. Daarom is hem een transactie van 250 euro aangeboden. De verslaggever weigert dat bedrag te betalen en wil zijn verhaal doen bij de kantonrechter.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.