nieuws

Protestactie tegen sluiting zwembaden Zwartewaterland

Met een gezamenlijke duik in het zwembad hebben ongeveer duizend actievoerders in de gemeente Zwartewaterland vandaag geprotesteerd tegen de voorgenomen bezuiniging van 200.000 euro op de zwembadenbegroting.
De gemeente heeft aangekondigd dat de Stichting Zwembaden Zwartewaterland de broekriem moet aanhalen. Maar een bezuiniging van 200.000 euro op een totale begroting van ongeveer 700.000 euro betekent in praktijk dat minimaal één van de drie baden in de gemeente, die in Genemuiden, Zwartsluis of het openluchtbad in Hasselt, op termijn moet sluiten.
De overkoepelende Stichting Zwembaden Zwartewaterland wil dat voorkomen en heeft inmiddels rond de 20.000 protesthandtekeningen ingezameld. Ze zijn woedend over de voorgenomen bezuiniging. Met name omdat er een eerder gemaakte bestuursafspraak met de gemeente ligt dat de baden tot 2022 alle drie open zouden blijven.

Honderden zwemmers duiken

Om te voorkomen dat er een zwembad dicht moet, was er vandaag tijdens de seizoensopening van het openluchtbad in Hasselt een gezamenlijke protestactie van de drie baden. In alle baden namen honderden enthousiaste zwemmers een frisse duik in het water. Onder het motto 'handen af van onze zwembaden' gingen de handjes in de lucht en was er een massaal protest hoorbaar.
Jaarlijks komen er zo'n 250.000 betalende bezoekers naar de drie baden. De stichting zet zich het komende jaar met verschillende acties in om de baden open te houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.