nieuws

Inleiding dossier 'Crisis bij FC Twente'

Munsterman, Schreuder, Van der Laan en McClaren
Munsterman, Schreuder, Van der Laan en McClaren
Op zondag 2 mei 2010 wordt FC Twente voor het eerst in de historie kampioen van Nederland. Tienduizenden fans kijken de kampioenswedstrijd (uit bij NAC Breda) op grote schermen in De Grolsch Veste en op de Oude Markt. Na de 0-2 overwinning breekt er een waar Twents volksfeest los in Enschede en omstreken.
Voor voorzitter Joop Munsterman smaakt het kampioenschap naar meer. Waar andere clubs - door de financiële crisis - een pas op de plaats moeten maken, groeien in Enschede de bomen tot in de hemel. Spelers als Marc Janko, Leroy Fer, Dusan Tadic en Luc Castaignos komen voor vele miljoenen naar de Enschedese club en de Grolsch Veste moet worden uitgebreid.
De aanval van FC Twente op de traditionele top drie heeft echter ook een keerzijde. Er worden jarenlang enorme financiële risico's genomen. De clubleiding beweert in eerste instantie dat niemand zich zorgen hoeft te maken en dat FC Twente er stabiel voor staat. Maar de straffen van de KNVB (twee keer drie punten in mindering) tonen aan dat er, onder het bewind van Munsterman, een financiële puinhoop is ontstaan
En dat is, nu blijkt, nog maar het begin geweest van nog veel meer zwarte bladzijden in het bestaan van de club. In dit dossier staan alle artikelen over de huidige crisis bij FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.