Nieuws

112 nieuws: Almeloër (23) rijdt met 850 kilo illegaal vuurwerk over A12

Hulpdiensten bij Bolletje in Almelo nadat daar brand is uitgebroken.
Hulpdiensten bij Bolletje in Almelo nadat daar brand is uitgebroken. © NewsUnited/Patrick Weegink
In dit bericht houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.50 uur | Almeloër rijdt met 850 kilo illegaal vuurwerk over A12

Een 23-jarige man uit Almelo is vanmiddag opgepakt, omdat hij 850 kilo illegaal vuurwerk bij zich had. Agenten zagen op de A12 bij het Gelderse Zevenaar een bestelauto rijden, die vanuit Duitsland ons land binnen was gekomen. Bij een controle troffen ze in de afgesloten laadruimte het vuurwerk aan: een slordige 2.400 mortierbommen.
De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. Het professionele vuurwerk is weggehaald en wordt vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. Het uitgebreide politieonderzoek loopt op dit moment. De verdachte is vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie en zal minimaal veertien dagen in bewaring blijven, in afwachting van zijn proces.
Almeloër (23) rijdt met 850 kilo illegaal vuurwerk over A12
Almeloër (23) rijdt met 850 kilo illegaal vuurwerk over A12 © Politie

13.45 uur | Zwaan vast in bovenleiding van traject Zwolle-Meppel

In de bovenleiding op het traject Zwolle-Meppel hangt ter hoogte van de Heinoseweg in Zwolle een zwaan. Lees het hele verhaal hier.
Op het traject Zwolle-Meppel hangt een zwaan in de bovenleiding. Het dier zit vast.
Op het traject Zwolle-Meppel hangt een zwaan in de bovenleiding. Het dier zit vast. © NewsUnited/Stefan Verkerk

09.30 uur | Drie paarden gered bij schuurbrand in Vroomshoop

Een schuur aan de Tonnendijk in Vroomshoop is volledig uitgebrand. Drie paarden zijn op tijd uit de schuur gehaald. Het materiaal en de voertuigen die in de schuur stonden, zijn net als de schuur, verloren gegaan. De brand is inmiddels onder controle en de brandweer is overgegaan tot nablussen.
De brand woedt aan de Tonnendijk in Vroomshoop
De brand woedt aan de Tonnendijk in Vroomshoop © News United / Kevin Gerrits

07.20 uur | Vijfde verdachte brand in Deventer in korte tijd

In Deventer is vannacht een brandende 45-kilometerauto aangetroffen aan de Rielerweg. De wagen stond in brand ter hoogte van de fietstunnel onder de kruising Henri Dunantlaan met de Amstellaan. Bij aankomst van de brandweer was het vuur zo heftig dat het voertuig niet meer te redden was.
Een 45-kilometerauto brandde vannacht volledig uit in Deventer.
Een 45-kilometerauto brandde vannacht volledig uit in Deventer. © NewsUnited/Rens Hulman

Bewakingscamera

De brandweer heeft het vuur geblust, van de wagen is behalve het frame en motorblok niets meer over. Buurtbewoners geven aan dat op beelden van hun bewakingscamera te zien is hoe twee personen rond de auto rommelen. De politie doet onderzoek.
Het is de vijfde keer in twee weken dat er relatief dicht bij elkaar verdachte branden woeden. Twee weken geleden werd er een brandende geparkeerde auto op het Deltaplein aangetroffen. De nacht daarop werd er brand gesticht in een schutting aan de Amstellaan. Ook ging er al een aanhangwagen aan de Rozengaarderweg deels in vlammen op en werd afval voor een woning aan de Parallelweg aangestoken.
Alle locaties liggen min of meer in één lijn rond het spoor tussen het Deltaplein en het station. Of de branden daadwerkelijk met elkaar te maken hebben is niet bekend, de politie gaf eerder al aan hier onderzoek naar te doen.

07.10 uur | Brand bij Bolletje in Almelo

In één van de productielijnen van Bolletje in Almelo is gisteravond brand ontstaan. Hoe die brand is ontstaan, is niet bekend. Twee personen moesten ter plekke worden behandeld voor het inademen van rook. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis.
Een brandweerwagen arriveert bij Bolletje in Almelo nadat daar brand is uitgebroken.
Een brandweerwagen arriveert bij Bolletje in Almelo nadat daar brand is uitgebroken. © NewsUnited/Patrick Weegink

Herstart productielijn

Brandweerkorpsen van Almelo, Vriezenveeen en Borne rukten gisteravond rond elf uur uit nadat er een melding kwam van brand bij de fabriek. Rond één uur vannacht was het vuur onder controle. De brandweer herstartte de productielijn om zo alle brandende resten naar buiten af te voeren en te blussen.
Hoe groot de schade is en wat de gevolgen zijn voor de productie in Almelo, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.