nieuws

Kaartjes voor de bekerfinale zijn 'hot' op Marktplaats

Een kaartje voor de bekerfinale
Een kaartje voor de bekerfinale
"Ik wil met mijn zoontje graag naar de Kuip. Wie heeft er kaarten?" Al dagen worden er op Marktplaats oproepjes geplaatst voor kaarten voor de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen op 3 mei. Maar wie er heen wil moet diep in de buidel tasten.
De laatste kaarten voor de finale zijn dinsdag in de verkoop gegaan en allemaal verkocht. Het leidde al snel tot aanbod van kaartjes op sites zoals Marktplaats.

Normaal 60 euro

"Bieden vanaf 250 euro voor drie kaarten" of "Minimaal 150 euro per kaart. Lager hoef je niet te bellen/mailen." De prijzen die online gevraagd worden voor de kaarten zijn niet mals. Zeker niet als je bedenkt dat de kaarten in de winkel slechts 60 euro kosten. De prijs gaat dus vaak over de kop.
Toch lijken de bieders zich niet te laten afschrikken door de hogere prijzen. Voor de drie kaarten staat bijvoorbeeld al een bod van 360 euro.

Mag het eigenlijk?

In de Standaardvoorwaarden van de KNVB staat het volgende over het doorverkopen van toegangsbewijzen: "Het is verboden toegangsbewijzen aan te bieden, (door) te verkopen of af te geven tenzij sprake is van een individuele transactie in de privésfeer en dit de veiligheid niet in gevaar brengt."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.