nieuws

Vrijdag veel drukte verwacht op de wegen door de meivakantie

File
File
Komende vrijdag wordt het extra druk op de wegen, verwacht de ANWB. Oorzaak is het begin van de meivakantie en het lange weekend gevolgd door Koningsdag op maandag 27 april.
Veel Nederlanders trekken er volgens de ANWB een aantal dagen op uit. De meeste vakantiegangers blijven in eigen land of houden vakantie in Duitsland of Frankrijk.
Officieel valt de meivakantie dit jaar in de periode van zaterdag 2 tot en met zondag 10 mei. Volgens de ANWB blijkt uit een genomen steekproef echter dat de meeste scholen met ingang van aanstaande vrijdag twee weken dicht zijn. Dat geldt volgens de toeristenbond veel minder voor scholen in het noorden en in Overijssel.
De ANWB verwacht vrijdag de meeste files op de snelwegen rond Amersfoort, de A12 Utrecht - Arnhem, de A28 Utrecht - Zwolle en op de wegen richting de Hollandse en Zeeuwse kust. Op Koningsdag worden nauwelijks problemen verwacht op de snelwegen. Wel kan kan het druk zijn in de binnensteden met grote vrijmarkten.
De bond denkt dat veel Belgen en Duitsers vanaf vrijdag 1 mei - wegens de Dag van de Arbeid een vrije dag in onze buurlanden - het lange weekend in Nederland doorbrengen. Het rijverbod voor vrachtwagens op die dag in Duitsland kan problemen veroorzaken rond snelwegen en parkeerplaatsen nabij de grens, zoals op de A1 bij Oldenzaal en de A67 bij Venlo. Die komen in de loop van donderdagavond vol truckers te staan, aldus de ANWB.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.