Nieuws

Leider Overijsselse PVV stapt op: "Het lukt niet meer"

Statenlid Erik Veltmeijer van PVV stopt ermee
Statenlid Erik Veltmeijer van PVV stopt ermee © RTV Oost
Een verrassing tijdens de begrotingsvergadering van de provinciale staten van Overijssel vanmiddag: PVV-fractievoorzitter Erik Veltmeijer kondigde aan dat hij per direct stopt. "De provincie sneeuwde onder."
Veltmeijer verraste zijn collega's door zijn ontslagbrief aan te bieden aan Andries Heidema, commissaris van de Koning. Kort na zijn inbreng verklaart hij tegenover RTV Oost zijn stap, een klein half jaar voor de verkiezingen.

Te veel, te druk

"Sinds de zomer twijfel ik al over stoppen. Ik werk fulltime in het speciaal onderwijs en ben nog gemeenteraadslid in Twenterand. Vanavond moet ik daar bijvoorbeeld over de begroting praten, terwijl ik ook hier bij de provincie moet zijn. Privé krijg ik het niet gebolwerkt. Het werk voor de provincie sneeuwde onder, merkte ik. En ik ben van de houding: als je iets niet volledig kan doen, dan moet je het niet doen."
Veltmeijer zat sinds 2015 in de provinciale staten, en leidt de PVV-fractie sinds 2017. Had hij deze situatie niet kunnen voorzien? "Mensen waarschuwden mij al wel: drie banen, hoe ga je dat doen? Ik merk dat ik gemeentewerk een stuk leuker vind, dichter op de mensen, concreter."

Opvolger mag wennen

Toch is zijn eigen situatie niet de enige reden om nu direct op te stappen. Bij de verkiezingen zal Sebastiaan Stöteler - PVV-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Almelo - de partij aanvoeren. "Hij heeft nog geen provinciale ervaring. Als hij nu instapt, kan hij een half jaar de tijd om hier te wennen. Dus het komt ook voor hem heel goed uit. Als hij dit niet wilde, had ik zelf toch de rit uitgezeten."
Sebastiaan Stöteler gaat als PVV-lijsttrekker de provinciale verkiezingen in
Sebastiaan Stöteler gaat als PVV-lijsttrekker de provinciale verkiezingen in © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.