Nieuws

Inbrekers die inventaris juwelier Zwolle kort en klein slaan nog niet gevonden, politie deelt beelden

De twee inbrekers op de Melkmarkt in Zwolle
De twee inbrekers op de Melkmarkt in Zwolle © RTV Oost / Onder de Loep
Er wordt nog altijd gezocht naar de twee personen die begin september een ravage hebben aangericht bij een juwelier aan de Melkmarkt in Zwolle. Ze sloopten toen met veel geweld de glazen toegangsdeur en sloegen binnen vrijwel alle vitrines kort en klein. De politie deelt beelden van de inbrekers in de hoop dat ze alsnog worden gevonden.
Op de beelden is te zien dat op donderdag 1 september, iets na half vijf 's nachts, een auto de Nieuwstraat in rijdt. De auto rijdt tegen het verkeer in, want het is een eenrichtingsweg. Even later lopen twee personen op de Melkmarkt. Ze hebben hamers, een krik en grote tassen bij zich.
Zo gingen de inbrekers te werk bij de juwelier:
Ze lopen in één streep door naar de juwelier en slaan daar meteen met een grote hamer de glazen toegangsdeur kapot. Ogenschijnlijk kalm slopen ze daarna het rolluik achter de toegangsdeur. Met een krik creëren ze net genoeg ruimte om er onderdoor te kruipen. Dat ze veel lawaai veroorzaken en het alarm van de winkel onophoudelijk loeit lijkt ze niet te deren.

Via steegje gevlucht

Eenmaal binnen gaan de inbrekers alles behalve zachtzinnig te werk. Met hamers worden vitrines kapot geslagen en alle gouden sieraden verdwijnen in hun tassen. Na twee minuten kruipen ze weer onder het rolluik door en rennen met hun buit het Hoornsteegje in. Dat steegje komt uit op de Nieuwstraat, waar vermoedelijk hun auto klaar stond.
Stoep voor Juwelierszaak Van Klaveren in Zwolle wordt schoongemaakt na inbraak
Stoep voor Juwelierszaak Van Klaveren in Zwolle wordt schoongemaakt na inbraak © Luciano de Graaf/News United
"Wij vermoeden dat ze de omgeving en de juwelierszaak van tevoren hebben verkend, want ze wisten precies waar ze moesten zijn, ook in de winkel", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "Hun buit bestond voornamelijk uit gouden sieraden. Ze hebben zich goed vermomd, maar toch hopen we dat iemand ze herkent. Eén van de inbrekers droeg bijvoorbeeld een opvallende jas, misschien is dat wel een aanknopingspunt."

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Zwolle een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.