Nieuws

Taakstraf en rijontzegging voor man die zesjarig jongetje doodreed in Staphorst

Taakstraf en rijontzegging voor man die zesjarig jongetje doodreed in Staphorst
Taakstraf en rijontzegging voor man die zesjarig jongetje doodreed in Staphorst © Compact Media
De 52-jarige man uit Rouveen die vorig jaar maart in Staphorst een ongeluk veroorzaakte waarbij een zesjarig kind om het leven kwam, is veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar.
Twee weken geleden eiste het OM nog een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, 240 uur werkstraf en een rijontzegging van twee jaar. De man reed de zesjarige jongen aan terwijl die aan de kant van de weg op zijn step reed. De zus van het slachtoffer was getuige van het ongeluk.
De man reed volgens de rechter veel te hard en lette onvoldoende op, waardoor hij het slachtoffer niet zag en een dodelijke aanrijding veroorzaakte. Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat de nabestaanden van het slachtoffer via de officier van justitie hebben laten weten dat zij de man geen gevangenisstraf toewensen.

Schuldbewust

Ook speelt mee dat de man na het verkeersongeluk direct contact heeft gezocht, en heeft gehouden, met de nabestaanden. Bij de zitting sprak hij open over de gebeurtenis en zijn rol daarin. Volgens de rechter bleek dat hij zich zeer bewust is van de ernstige gevolgen van zijn handelen en dat hij zich daarvoor verantwoordelijk voelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.