Nieuws

Talkshow Special TV grijpt naast Special Media Award 2022

Special TV-team
Special TV-team © RTV Oost
Ze zouden er sowieso een feestje van maken hadden ze al gezegd. De makers van het RTV Oost-programma Special TV gingen gisteren vol goede moed en vooral met heel veel zin naar de uitreiking van de Special Media Awards, maar bleken in de categorie Serie uiteindelijk niet de winnaars. Die prijs ging naar het programma Lijf en Liefde.
TV Oost zond deze zomer de talkshow Special TV uit, gemaakt door twaalf mensen met een verstandelijke beperking. De presentatoren interviewden afgelopen zomer bekende Overijsselse sporters en artiesten in aanloop naar de Special Olympics die dit jaar in Enschede werden gehouden.
In totaal zijn er vijf afleveringen van Special TV gemaakt, waarin onder andere de schaatsers Ronald en Michel Mulder en zanger Jannes te gast waren. "Mensen met een beperking horen er ook gewoon bij in de maatschappij en met Special TV hebben wij laten zien dat wij dit ook gewoon kunnen", zei verslaggever Raimond eerder al over het programma.
Het team van Special TV mocht over de rode loper naar de prijsuitreiking:
Aankomst Special TV op de rode loper
In tien verschillende categorieën waren steeds drie genomineerden. Special TV was zoals gezegd genomineerd in de categorie Serie. De bekendmaking van die categorie ging zo:
Bekendmaking Special Media Award-winnaar
De afleveringen van Special TV zijn op deze website te bekijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.