nieuws

TSN uit Almelo schrapt 650 banen en verlaagt salaris van 4.300 medewerkers

Thuiszorgorganisatie TSN uit Almelo ontslaat de komende maanden 650 van de 11.000 vaste medewerkers. Daarnaast worden tijdelijke contracten niet verlengd en de salarissen van zo'n 4.300 medewerkers 'fors verlaagd'.
TSN, marktleider in Nederland, maakte deze bezuinigingsmaatregelen woensdag bekend. Volgens directeur Zion Jongstra zijn de maatregelen nodig door de bezuinigingen die staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid de gemeenten heeft opgelegd.

Loonsverlaging

Volgens Jongstra verlagen gemeenten de vergoeding voor de thuiszorg soms 'drastisch'. De werknemers die worden ontslagen werken in gemeenten die helemaal stoppen met de financiering van de thuishulp. Het is niet bekend om welke gemeenten dit gaat.
De loonsverlagingen gelden medewerkers die werkzaam zijn in plaatsen waar gemeenten een tarief bieden dat veel lager ligt dan de loonkosten. ,,TSN moet hier nu ruim 5 euro per gewerkt uur op toeleggen. Wij betreuren het dat we deze medewerkers minder gaan belonen, maar hebben geen andere keus. Wij kunnen deze verliezen niet langer dragen'', aldus de directeur.

Eerder banen geschrapt

TSN Thuishulp schrapte eerder dit jaar al enkele honderden banen via kleinere reorganisaties. Ook hier waren de landelijke bezuinigingen de oorzaak. De TSN-directeur wil dat Van Rijn direct ingrijpt. Zo zou de staatssecretaris gemeenten minimumtarieven kunnen opleggen en ze verbieden thuishulp te schrappen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.