Overige sporten

Handbalsters Oranje lijden forse nederlaag tegen Duitsland op EK

De handbalsters van Oranje verloren vanavond van Duitsland
De handbalsters van Oranje verloren vanavond van Duitsland © Orange Pictures
De Nederlandse handbalsters hebben op het EK hun tweede nederlaag op rij geleden. De ploeg van de Zweedse bondscoach Per Johansson speelde een zwakke wedstrijd tegen Duitsland in Skopje (Noord-Macedonië) en ging hard onderuit: 28-36.
Oranje begon voortvarend tegen Duitsland en leidde al snel met 8-5. Vanaf dat moment begonnen de aanvallende fouten zich echter op te stapelen en kwam Duitsland vaak heel makkelijk tot scoren. De Duitse handbalsters scoorden viermaal op rij en leidden bij rust met 17-13.

Kansloos

Die voorsprong kwam in de tweede helft niet echt meer in gevaar. Duitsland liep alleen maar verder uit en zegevierde uiteindelijk met acht treffers verschil. Angela Malestein maakte acht doelpunten voor Nederland. Laura van der Heijden, Nikita van der Vliet en Bo van Wetering troffen vijfmaal doel.

Hoofdronde

Oranje verloor woensdag ook al van Frankrijk (24-26), na overwinningen op Roemenië (29-28) en het gastland Noord-Macedonië (30-15). Nederland sluit de hoofdronde af met wedstrijden tegen Spanje (zondag) en Montenegro (woensdag). De beste twee ploegen van de poule plaatsen zich voor de halve finales.