Nieuws

112 nieuwsoverzicht: Krantenbezorger valt in sinkhole in IJsselmuiden

Krantenbezorger valt in sinkhole in IJsselmuiden
Krantenbezorger valt in sinkhole in IJsselmuiden © Persbureau Noord Oost Nederland
In dit bericht houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

08.45 uur | Krantenbezorger valt in sinkhole in IJsselmuiden

Een opmerkelijk ongeval vanochtend in IJsselmuiden. Een krantenbezorger viel op de Plasweg in een sinkhole, dat was ontstaan door een gesprongen waterleiding.
Door de duisternis en mist zag het slachtoffer het gat over het hoofd, waarop hij erin viel. De politie laat weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.
Door de gesprongen waterleiding hebben 83 huishoudens een tijd lang zonder water gezeten. Vitens is op dit moment bezig met het repareren van waterleiding. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting rond twee uur vanmiddag afgerond.
Krantenbezorger valt in sinkhole in IJsselmuiden
Krantenbezorger valt in sinkhole in IJsselmuiden © Persbureau Noord Oost Nederland

02.45 uur | Gewonde bij steekincident in Enschede

Bij een steekincident in Enschede is vannacht een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De hulpdiensten kregen rond kwart voor drie vannacht een melding van de steekpartij in de Veenstraat. Zowel de ambulance als politie kwamen naar de plek toe.
Wat zich precies heeft afgespeeld in Veenstraat, is onbekend. De politie is daarom een onderzoek gestart. Zo werd er onder andere gezocht onder auto's in de buurt en op een kerkhof.
Gewonde bij steekincident in Enschede
Gewonde bij steekincident in Enschede © Dennis Bakker

02.00 uur | Code geel vanwege dichte mist

Voor wie deze ochtend de weg op moet, is het opletten geblazen. Het kan namelijk gevaarlijk zijn op de weg door dichte mist. Op sommige plekken kan het zicht zelfs minder dan 200 meter zijn, waardoor de kans op ongelukken groter is.
Het KNMI heeft vanwege de dichte mist code geel afgegeven voor bijna het hele land, met uitzondering van Noord-Holland, Limburg en Zeeland. Het weeralarm geldt tot 10 uur vanochtend, omdat naar verwachting de mist in de tweede helft van de ochtend oplost.

00.00 uur | Auto op zijn kant bij ongeval op A35

Bij een eenzijdig ongeval op de A35 bij Enschede is een auto op zijn kant gekomen. Een automobiliste reed op de afslag Enschede-West toen zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De auto sloeg vervolgens over de kop en kwam op de kant terecht in de berm langs de weg.
Naast de politie en ambulance werd ook de brandweer opgeroepen om hulp te verlenen. De bestuurster hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis, nadat ze ter plaatse is nagekeken door ambulancepersoneel.
De auto is verwoest en is door een bergingsbedrijf weggesleept.
Auto op kant bij ongeval op A35
Auto op kant bij ongeval op A35 © Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.