Nieuws

Oud-radiopresentator Klaas Samplonius op 75-jarige leeftijd overleden

Oud-presentator Klaas Samplonius (75) uit Zwolle overleden
Oud-presentator Klaas Samplonius (75) uit Zwolle overleden © RTV Oost
Oud-omroepbaas, -journalist en -radiopresentator Klaas Samplonius is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat meldde Simone Weimans gisteravond tijdens het radioprogramma Met het oog op morgen op NPO Radio 1. De geboren Zwollenaar was jarenlang werkzaam als radiopresentator bij RTV Oost. Hij presenteerde onder andere een sportprogramma op de zaterdag en was de presentator van dienst tijdens de vuurwerkramp in Enschede.
Samplonius begon zijn carrière bij de krant en maakte in de jaren zeventig de overstap naar Hilversum. Hij was een van de eerste vaste presentatoren van het radioprogramma Met het oog op morgen. Ook was hij jarenlang de stem van programma's als NOS Langs de Lijn en Radio Tour de France. Samplonius werkte ook als presentator en eindredacteur bij het actualiteitenprogramma TweeVandaag.
In de latere jaren van zijn carrière was Samplonius onder andere plaatsvervangend directeur bij de TROS en directeur van RTV Drenthe. In 2010 ging hij met pensioen en werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Waaraan de Klaas Samplonius is overleden, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.