nieuws

Boschker: "Duurt langer dan paar jaar voor FC Twente sportief terug is"

Clubicoon Sander Boschker denkt dat FC Twente nog jaren nodig heeft om er sportief weer helemaal bovenop te komen: "Als sommige spelers verkocht moeten worden en je moet dat opvangen met jeugd, dan denk ik dat het misschien wel iets langer dan een paar jaar duurt voor we terug zijn op het niveau waar we nu zijn."
Dat zei de oud-doelman woensdag in het TV Oost-programma Overijssel Vandaag.

Heel veel pijn

Door de beroerde financiële situatie van FC Twente moet de club fors bezuinigen. De club heeft onlangs achttien medewerkers ontslag aangezegd. Boschker: "Ik ben daar een dag heel erg slecht van geweest. Het heeft me heel veel pijn gedaan. Maar goed, we proberen nu te overleven met onze mooie club. Ik denk dat heel Twente daar wel bij gebaat is."
En daar wordt momenteel hard aan gewerkt, merkt Boschker. "Iedereen op kantoor zit niet stil. Iedereen doet een stapje extra om de club te behoeden voor een faillissement. Ik ga er van uit dat het gaat lukken."

Eigen jongens op het veld

Boschker verwacht dus wel dat FC Twente de komende jaren sportief een stap terug moet zetten, maar dat heeft volgens de eenmalig international ook een voordeel: "Er komen meer eigen jongens op het veld te staan. Dat heb ik in mijn beginjaren ook gehad en het zal nu ook weer die kant opgaan, dat we heel veel met eigen jongens moeten gaan werken. Misschien hebben de spelers dan ook meer affiniteit met de club. Dat zou mooi zijn."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.