Nieuws

Gewonde bij zeer grote brand zorgcentrum Hellendoorn, sein brand meester

Er is opgeschaald naar zeer grote brand
Er is opgeschaald naar zeer grote brand © News United / Kevin Sand
Bij een zeer grote brand in zorgcentrum Krönnenzommer in Hellendoorn is één persoon gewond geraakt. Deze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gebouw waar de brand woedde, is deels onbewoonbaar verklaard vanwege rook- en waterschade.
Ruim zestig bewoners geëvacueerd uit verzorgingshuis in Hellendoorn door brand
De brandweer sprak tijdens de brand van een onoverzichtelijke situatie. Op het terrein aan de Sanatoriumlaan staan meerdere gebouwen, ruim zestig personen zijn geëvacueerd. De bewoners - voornamelijk kwetsbare ouderen - zijn naar een veilige plek op het terrein gebracht, waar ze ook de nacht zullen doorbrengen.

Drie brandhaarden

De brand brak rond half zeven vanavond uit. Omdat er veel hulpdiensten nodig zijn om alle bewoners uit het pand te krijgen en de vlammen te doven, werd er opgeschaald naar zeer grote brand. "Er was sprake van drie brandhaarden, maar het is onduidelijk of die met elkaar in verbinding stonden", zegt een woordvoerder.
De hulpdiensten zijn massaal aanwezig bij de brand
De hulpdiensten zijn massaal aanwezig bij de brand © RTV Oost / Mark Bakker

Hulp

Het medisch personeel van de ambulances keek de bewoners die uit hun woningen zijn gehaald na. Volgens een getuige kwamen er steeds meer medewerkers van het zorgcentrum naar de locatie om te helpen. Brandweerpersoneel hielp om medicijnen van de bewoners uit de woningen te halen. Ook zou er een traumahelikopter op locatie zijn geland.
Vanaf de buitenkant van het zorgcomplex was behalve rook niets te zien van de brand. Het is niet bekend waar in het gebouw de brand woedde. De brandweer riep mensen die in de buurt van het woonzorgcentrum zijn de rook niet in te ademen en hulpverleners de ruimte te geven.
Gewonde bij zeer grote brand zorgcentrum Krönnenzommer Hellendoorn, complex ontruimd

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.