nieuws

Aantal vacatures in Overijssel onder landelijk gemiddelde

Vacatures
Vacatures
Het aantal vacatures in Overijssel ligt in dertien belangrijke sectoren onder het landelijk gemiddelde. Wel zijn er, net als in de rest van Nederland, grote verschillen in Overijssel zichtbaar als het gaat om de werkgelegenheid per sector. Er zijn relatief veel banen in de bouw en techniek en in de ICT-sector.
Er komen ondertussen nauwelijks nieuwe banen bij in de retail- en klantenservicesector. Dit alles blijkt uit een analyse van de werkgelegenheid per sector van vacaturezoekmachine Adzuna.nl. Eerder werd al bekend dat in Overijssel het aantal vacatures sinds een jaar is gestegen, maar die stijging blijft dus achter bij het landelijk gemiddelde.

Regio's Zwolle en Twente dragen bij aan herstel arbeidsmarkt

Rik Langerak, manager bij de Nederlandse tak van Adzuna verklaart: "De Nederlandse arbeidsmarkt lijkt dit jaar na een voorzichtig herstel in 2014 eindelijk weer in de lift te zitten. Het groeiende aantal banen komt vooral van werkgevers in de bouw, techniek en ICT-sector die in de Randstad of de regio’s Zwolle en Twente gevestigd zijn. Hierdoor is het herstel op de arbeidsmarkt nog lang niet in alle hoeken van het land voelbaar."
Utrecht is de 'werkhotspot' van Nederland. In die provincie is de werkgelegenheid in zeven van de dertien onderzochte sectoren het hoogst. Zo staat de provincie bovenaan in onder andere de ICT-sector (3,6 vacatures per duizend inwoners van de beroepsbevolking), verkoop en handel (1,5) en finance (1,1) De provincie Gelderland voert zowel de lijst aan voor de industrie als de retailsector. Limburg voert de lijst aan als het gaat om logistiek.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.