Betaald voetbal

Gronings avontuur Frank Wormuth van korte duur, trainer binnen half jaar ontslagen

Frank Wormuth
Frank Wormuth © Orange Pictures
FC Groningen heeft trainer Frank Wormuth ontslagen. De Duitser kwam in de zomer over van Heracles Almelo, maar het avontuur in het noorden blijkt dus van korte duur.
"De club is tot de conclusie gekomen dat er binnen de club onvoldoende draagvlak is voor het langer laten aanblijven van de Duitse oefenmeester. De directie van de club betreurt het zeer dat het deze ingrijpende maatregel moet nemen, maar zegt deze moeilijke beslissing te moeten nemen in het belang van FC Groningen", stelt de club op de website.
"Hoewel de afgelopen maanden veel energie is gestoken in het realiseren van verbeteringen, heeft de clubleiding moeten vaststellen dat er geen basis is de samenwerking met Frank Wormuth succesvol te continueren."

Ook ontslag bij Heracles

Wormuth werd aan het einde van vorig seizoen ook al ontslagen bij Heracles. Die club besloot hem toen weg te sturen toen het genoopt was om nacompetitie te spelen. Het hielp niet, want over twee duels verloor het met 6-1 van Excelsior en daardoor degradeerde de ploeg naar de Eerste Divisie.
Wormuth had eerder al aangegeven na het seizoen naar Groningen te vertrekken. Daar stond hij bij het ingaan van de winterstop vijftiende. De ploeg won slechts drie keer en het speelde drie keer gelijk. Gisteren was Fortuna Sittard te sterk.

Grote inschattingsfout

Bij Groningen ging hij opnieuw samenwerken met technisch directeur Mark-Jan Fledderus, eerder zijn collega in Almelo. Die ontslaat hem nu bij de Groningers. "We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken."
"De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest. De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen. Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding. Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.