Nieuws

Bewoners zorgcentrum Hellendoorn maken het naar omstandigheden goed na brand

De schade de dag na de brand
De schade de dag na de brand © News United / Jan Willem Klein Horstman
Door de brand in zorgcentrum Krönnenzommer in Hellendoorn moesten bewoners plots evacueren. Het gaat naar omstandigheden goed met deze mensen en ze krijgen psychologische hulp. De brandweer doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak.
Volgens Aline Poolen, bestuurder van Zorgaccent (waar zorgcentrum Krönnenzommer onderdeel van is) gaat het goed met de bewoners die gisteren halsoverkop werden geevacueerd. "Het gaat om mensen met vaak een psychogeriatrische aandoening, zoals dementie. We hebben een team van psychologen en maatschappelijk werkers die hen de komende dagen gaan begeleiden."
Twee bewoners moesten naar het ziekenhuis vanwege rookinhalatie. Beiden zijn in orde en mochten het ziekenhuis weer verlaten.

Persoonlijke bezittingen

Volgens Poolen is het nog niet duidelijk of bewoners in de brand persoonlijke bezittingen zijn verloren. Wel moesten bewoners hun persoonlijke bezittingen achterlaten. "We doen er alles aan om mensen zo snel mogelijk de spullen te geven die ze voor het dagelijks leven nodig hebben, zoals het gebit of andere zaken die ze plots achter moesten laten."
In totaal moeten vierenzestig bewoners tijdelijk op andere plekken opgevangen worden. Ze worden verspreid over twee plekken op het eigen terrein van Krönnenzomer en in locaties 't Wedervoort in Wierden en Het Rembrandt in Nijverdal.
Over de toedracht en oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer denkt daar in de loop van de dag meer over te kunnen zeggen.
De brandweer doet onderzoek de dag na de brand
De brandweer doet onderzoek de dag na de brand © News United / Jan Willem Klein Horstman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.