nieuws

Plan speelgoedmuseum Deventer: bezoekersaantal verdubbelen naar 80.000

Een nieuw speelgoedmuseum in het pand van de Deventer bibliotheek moet jaarlijks 80.000 bezoekers trekken. Dat is een verdubbeling van het aantal bezoekers dat het huidige speelgoedmuseum trekt.
De initiatiefnemers voor een nieuw speelgoedmuseum in de bibliotheek aan de Brink presenteerden donderdagavond hun plannen. Het speelgoedmuseum vertrekt uit het huidige pand achter De Waag. In het pand van de 'bieb' - dat beschikbaar komt nu de bibliotheek verhuist naar de Stromarkt - is 1200 vierkante meter beschikbaar voor een nieuw speelgoedmuseum. Het huidige speelgoedmuseum beschikt over slechts 400 vierkante meter.

Cultureel en economisch aantrekkelijk

"Deventer moet er alles aan doen om de vitaliteit van de binnenstad met de Brink groter te maken", aldus Jan Bugter, één van de plannenmakers. "Wij denken dat deze invulling aantrekkelijk is voor de stad. Niet alleen cultureel, maar ook economisch." Volgens Bugter moet er in de bibliotheek een eigentijds museum komen waar kinderen vooral veel kunnen doen. "Meer doen dan kijken. Met tentoonstellingen van fabrikanten bijvoorbeeld. En we kunnen door de grotere ruimte veel meer laten zien uit het depot."
De Deventer gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over de toekomst van het speelgoedmuseum. Naast het plan voor de bibliotheek zijn er ook plannen voor een speelgoedmuseum in de Oude Mariakerk en in de Keizerstraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.