Nieuws

Verdwijning Ercan Özturk: 21-jarige man aangehouden

Eerder deze maand werd in de omgeving van Schalkhaar gezocht naar het lichaam van Ercan Özturk uit Apeldoorn.
Eerder deze maand werd in de omgeving van Schalkhaar gezocht naar het lichaam van Ercan Özturk uit Apeldoorn. © News United / Rens Hulman
In de zaak rond de spraakmakende vermissing van Ercan Özturk, is eerder vandaag een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij de verdwijning van de 29-jarige Özturk, eveneens afkomstig uit Apeldoorn. Het lichaam Özturk is nog altijd niet gevonden.
Recent is er in de omgeving van Schalkhaar opnieuw gespeurd naar de Apeldoorner, maar andermaal zonder resultaat.
De politie gaat ervan uit dat Özturk slachtoffer is geworden van een misdrijf. Politiewoordvoerster Sigrid Passchier wil niet zeggen hoe de politie de man op het spoor is gekomen. "Het enige wat we erover kwijt kunnen, is dat we op basis van feiten en omstandigheden vermoeden dat deze man betrokken was bij de verdwijning van de Özturk."

Zoekactie voortgezet

De zoekactie naar het lichaam van de Apeldoorner wordt voortgezet.
In januari van dit jaar werd een gegraven kuil aangetroffen op een bosperceel bij Schalkhaar. De politie deed toen onderzoek naar een mogelijk verband tussen de kuil en de verdwijning van Özturk. De Apeldoorner wordt sinds eind maart vorig jaar vermist. Nadat hij uit zijn woning in Apeldoorn was vertrokken, is er taal noch teken meer van hem vernomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.