nieuws

Uitspraak Raad van State over hypermarkt Steenwijk voor tweede keer uitgesteld

Raad van State
Raad van State
De Raad van State heeft een uitspraak over de eventuele komst van een hypermarkt in Steenwijk voor een tweede keer uitgesteld. Dat bevestigt een woordvoerster namens de Raad van State.
Winkeliers uit Steenwijk stapten eind januari naar de Raad van State om de vergunning voor de bouw van een hypermarkt bij de A32 ongeldig te verklaren. De vergunning is volgens hen gebaseerd op een bestemmingsplan dat niet tijdig is aangepast en daarom is de vergunning onterecht verleend. Was die aanpassing wel op tijd gebeurd, dan had de gemeente nooit een hypermarkt kunnen toelaten.
Doorgaans wordt er binnen zes weken na behandeling een uitspraak gedaan door de Raad van State, verklaart de woordvoerster van de hoogste bestuursrechter. Het lukte alleen niet om uitspraak te doen binnen de eerste en tweede termijn, omdat de zaak volgens haar complex is en het nodige uitzoekwerk vereist.
De Raad van State neemt alle tijd die nodig is om de uitspraak te formuleren. De woordvoerster kan nog niet zeggen wanneer de uitspraak wordt verwacht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.