Nieuws

Oorzaak brand zorgcentrum Hellendoorn nog niet bekend, schade op twee afdelingen

Bestuurder Aline Poolen reageert op de brand bij Krönenzommer
Bestuurder Aline Poolen reageert op de brand bij Krönenzommer © RTV Oost
De oorzaak van de brand gisteravond in zorgcentrum Krönnenzommer in Hellendoorn is nog niet bekend. Dat zegt bestuurder Aline Poolen weten. De brandweer had gedacht daar vandaag meer over te kunnen zeggen, maar ook de politie moet nog aanvullend onderzoek doen. Het sporenonderzoek ter plaatse is wel afgerond.
"Het was een ravage op de plek waar de brand is ontstaan", zegt Poolen nadat ze vanmiddag is wezen kijken in het zorgcentrum. "Dat ziet er best wel heftig uit."
Twee afdelingen zijn vernield. Het gaat in totaal om 16 plaatsen, zegt Poolen.
Nadat Poolen in Krönnenzommer was wezen kijken, gaf ze een reactie:
De reactie van bestuurder Aline Poolen een dag na de brand in zorgcentrum Krönnenzommer
De brand brak gisteren rond 18:30 uur uit. De hulpdiensten waren erg druk met de gevolgen van de brand. Brandweerlieden moesten de drie brandhaarden weten te blussen, terwijl talloze ambulances ruim zestig mensen moeten evacueren. Rond 22.00 uur had de brandweer het vuur onder controle.
Twee bewoners van het zorgcentrum moeten naar het ziekenhuis worden gebracht, omdat ze rook hadden ingeademd. Beiden zijn in orde en zijn ontslagen uit het ziekenhuis.

Kwetsbare ouderen

In het zorgcentrum wonen kwetsbare ouderen. Dat liet ook de hulpverleners niet koud. "Mensen in de laatste fase van hun leven, die dit nog moeten meemaken. Dit had echt impact op onze mensen", zei brandweerwoordvoerder Mariska Bussink vanmorgen.
De 64 geëvacueerde bewoners zijn gisteravond tijdelijk op andere plekken opgevangen. Ze zijn verspreid over twee plekken op het eigen terrein van Krönnenzomer en in locaties 't Wedervoort in Wierden en Het Rembrandt in Nijverdal. "De bewoners zijn natuurlijk enorm geschrokken. De medewerkers ook. Inmiddels is men rustig op de plek waar men is, daar blijven ze vannacht ook."
Het is nog niet bekend wanneer de bewoners weer terug kunnen naar hun eigen plek. Daar wordt volgens Poolen morgen verder over gepraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.