nieuws

Ook Enschede blijft zich bekommeren om uitgeprocedeerde asielzoekers

"Het kan niet zo zijn dat mensen tussen wal en het schip vallen." Dat is de reactie van wethouder Jurgen van Houdt van Enschede over het gisteren door de regeringspartijen genomen besluit rond de bed-, bad- en broodregeling.
Enschede schaart zich hiermee in een lange rij van gemeenten die het besluit van PvdA en VVD bekritiseren. "Hier in Enschede waren we er vrij snel uit om te komen tot een regeling op het gebied van bed, bad en brood. Het heeft me zeer verbaasd dat het in Den Haag zo lang heeft moeten duren als het gaat om zo'n basaal humaan onderwerp", stelt Van Houdt.
In Enschede gaat het om vier uitgeprocedeerde asielzoekers. Ook zijn er nog zeven mensen die door private partijen worden opgevangen. Als het aan de twee regeringspartijen ligt, zijn er nog maar vijf steden in Nederland waar opvang met bed, bad en brood mogelijk is. Andere steden zouden zich niet meer mogen ontfermen over uitgeprocedeerde asielzoekers. "Er moet een humane oplossing komen. Daar gaan we voor in Enschede."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.