Bouw van energieneutraal hospice in Zwolle van start gegaan

In Zwolle is vandaag begonnen met de bouw van een hospice. Het energiezuinige gebouw aan de Wipstrikkerallee biedt straks plaats aan vijf gasten die hier in een huiselijke sfeer hun laatste levensfase kunnen doorbrengen.

In het hospice krijgen de terminale gasten, in bijzijn van hun dierbaren, zorg van vrijwilligers en professionals. Het wordt een kleinschalig, zelfstandig "bijna-thuis-huis", en is daarmee anders dan de andere hospices in Zwolle, die onderdeel zijn van een ziekenhuis of verpleeghuis.

De initiatiefnemers, verenigd in de Stichting Hospice Zwolle, hebben er bijna 10 jaar aan gewerkt om de bouw te realiseren. Dankzij samenwerking met de woningcorporaties SWZ en Openbaar belang, de gemeente en tientallen sponsoren en bedrijven kan de bouw nu beginnen. 

Energieneutraal gebouw

Het Zwolse hospice wordt volledig energieneutraal. Dat past bij de rustige landelijke ligging en het houdt de exploitatiekosten laag. Ook de bouw zelf gebeurt zo energiezuinig mogelijk. Daarom zijn vandaag als starthandeling twee grote zonnepanelen op de bouwketen geplaatst.

In november van dit jaar kunnen de eerste gasten in het hospice terecht.

Meer over dit onderwerp:
hospice zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren