Nieuws

Wapen van aangehouden man in Goor was echt, meer wapens aangetroffen in zijn woning

Het wapen van de aangehouden man in Goor was echt
Het wapen van de aangehouden man in Goor was echt © Hof van Twente Fotografie
Het wapen dat een man in Goor dinsdagavond richtte op politieagenten, was echt. In het huis van de man trof de politie bovendien nog een aantal wapens aan. Dat laat de politie vanochtend weten.
Bij het incident aan de Spoorstraat in Goor loste de politie een waarschuwingsschot. De agenten waren voor een controle in de straat. Daar troffen ze een persoon aan die een op een wapen lijkend voorwerp vast had. Volgens de woordvoerder van de politie konden de agenten niet goed zien om wat voor wapen het ging en of het een echt wapen was.
Wat wel duidelijk was, was dat het mogelijke wapen gericht werd op de agenten. Dat was voor hen reden om kogelwerende vesten aan te trekken. Voordat de agenten over konden gaan tot aanhouding van de persoon, werd een waarschuwingsschot gelost. Niemand raakte gewond.

Onderzoek

Inmiddels is duidelijk dat het wapen echt was en dat de aangehouden man de bewoner is van een woning aan de Spoorstraat. In zijn woning heeft de politie nog een onbekend aantal wapens aangetroffen. Deze worden onderzocht om te achterhalen wat voor wapens het precies zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.