Shorttrackcoach Mogendorff benoemd tot Ridder: "Nu moeten ze thuis wel anders tegen mij doen"

Shorttrackcoach Jan-Herman Mogendorff uit Lonneker kreeg wegens zijn verdiensten voor de shorttrack-sport een koninklijke onderscheiding. Vandaag werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mogendorff heeft vanaf de jaren negentig het shorttrackschaatsen in Nederland en Overijssel op de kaart gezet. Vanaf 1994 was hij al trainer en bestuurslid van shorttrackvereniging GO in Enschede. Daarnaast was hij bondscoach van de shorttrackploeg bij de KNSB en trainer bij het Gewest Overijssel. Veel bekende top-shorttrackers zijn door Mogendorff opgeleid.

De shorttrackcoach vindt het bijzonder dat hij tot Ridder is benoemd. "Het is wel grappig dat je zomaar Ridder wordt vanuit het niets. Nu moeten ze thuis wel anders tegen mij doen. Een Ridder is natuurlijk anders dan een gewone burgerman", zegt Mogendorff.

Doorgaan

De trainer werd vooral geroemd om zijn tomeloze inzet om de shorttracksport in Nederland op een hoger niveau te tillen. Hier zijn vele vrijwillige uren in gaan zitten. Behalve als trainer vervulde Mogendorff ook bestuursfuncties binnen de shorttracksport.

Mogendorff is op dit moment trainer bij de ijs- en skeelervereniging in Haaksbergen en de ijsclub in Losser. Aan stoppen denkt de trainer nog niet. "Ik ga door totdat het niet meer gaat, en daarna zie ik het wel".

Reageren