nieuws

Stortbui legt tijdwaarneming Batavierenrace plat, lopers doorweekt over finish in Enschede

Ze hadden al bijna 175 kilometer afgelegd en kregen als extraatje ook nog even een flinke stortbui op hun dak: de lopers van de Batavierenrace zagen vanavond hun feestelijke finish letterlijk in het water vallen. Niet alleen de lopers waren doorweekt, ook de tijdwaarnemingssystemen. Wie de Batavierenrace heeft gewonnen, blijft dus nog even onduidelijk.Â
De Batavierenrace is een estafetteloop voor studenten en werd dit jaar voor de 43e keer werd gehouden. Om middernacht vertrokken de lopers vanuit Nijmegen, om vervolgens via Duitsland en de Achterhoek naar Enschede te lopen. Op de campus van de Universiteit Twente is de finish. In totaal legden de studenten 175 kilometer af. Aan de estafetteloop doen ruim 8500 studenten mee.

Feestje

Normaal gesproken is de finish altijd een feestje met veel publiek. Maar de lopers hadden vandaag grote pech. Vlak voordat ze finishten begon het te regenen in Enschede en werden de lopers nog even snel getrakteerd op een flinke stortbui. Dat ging zó hard dat zelfs de tijdwaarnemingssystemen van de organisatie er mee op hielden.
De pret was er niet minder om. Het publiek liet zich niet wegjagen door de regen. En veel studenten maakten van de finish een feestje en trokken er een speciale outfit voor aan. Zo waren er vanavond onder meer een pandabeer en leeuw te zien op de finish. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.