In 2017 won PEC Zwolle voor het laatst in Breda
In 2017 won PEC Zwolle voor het laatst in Breda © Orange Pictures
Geen eredivisievoetbal meer dit jaar en dus kan alle Overijsselse focus op Heracles en PEC, de nummers één en twee van de eerste divisie. Heracles wil de ongeslagen thuisstatus vasthouden tegen TOP. Het vorige reisje naar NAC, begin dit jaar, liep voor PEC Zwolle slecht af.
De rubriek die met nutteloze feiten, leuke weetjes en vergeten momenten vooruitkijkt naar de komende speelronde in het betaalde voetbal.

Heracles – Top Oss

• De laatste ontmoeting in Almelo (2004) eindigde in 2-2. Heracles kwam voor rust met 2-0 voor via twee goals van Sergio Hellings, maar verspeelde de zege na rust.
• Heracles is de laatste vier thuisontmoetingen tegen TOP ongeslagen. De laatste nederlaag was in 2000, 0-1.
• In 1995 speelde de huidige assistent-trainer Hendrie Krüzen een hoofdrol tegen TOP. Binnen een minuut na de aftrap scoorde hij al en diep in de tweede helft tekende hij voor de vierde Almelose treffer, eindstand 4-1.
• Nog nooit voerde Heracles de ranglijst van de eerste divisie aan na 15 wedstrijden. In de kampioensseizoenen 2004/05 en 1984/85 stond Heracles na 15 speelronden op de tweede plaats.
• Met 41 goals scoort Heracles er lustig op los, alleen in 2002/03 ging het nog iets beter met 42 doelpunten na 15 wedstrijden.
• Ruben Roosken kwam vorig jaar zomer van TOP naar Heracles. De vleugelverdediger stond dit seizoen alle vijftien duels in de Almelose basis en maakte vorige week tegen NAC zijn allereerste competitietreffer.
• Heracles is dit seizoen thuis nog ongeslagen, zeven duels op rij.
• Als Samuel Armenteros in actie komt, wordt het zijn 150ste competitieduel voor Heracles.
Aftrap: zaterdag 18.45 uur

NAC – PEC Zwolle

• In januari van dit jaar verloor PEC Zwolle in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi met 2-1 bij NAC. Mustafa Saymak zette de Zwollenaren nog wel op voorsprong, maar toch volgde uitschakeling.
• De laatste competitie-ontmoeting (eredivisie) was in mei 2019 en bleef 0-0.
• In 2017 won PEC voor het laatst in Breda. Een benutte penalty van Bram van Polen en een goal van Mustafa Saymak zorgden er toen voor dat PEC naar de sensationele tweede plaats in de eredivisie klom.
• 22 jaar geleden (januari 2000) speelde PEC voor het laatst bij NAC in de eerste divisie en verloor met 2-0.
• In 1985 won PEC voor de enige keer in de eerste divisie op bezoek bij NAC: 2-5. Bij rust leidde PEC al met 1-4. Alex Booy, Foeke Booy, Peter van der Hengst en een eigen goal van Wim Flight bezorgden PEC de comfortabele voorsprong, Dean Wilkins maakte in de slotfase de vijfde Zwolse treffer.
Aftrap: zaterdag 21.00

Beide duels zijn zaterdagavond te volgen via deze site, de app en de Oosttribune op de radio.