Nieuws

Tijdelijke opvang vluchtelingen verhuist van Losser naar Noord Deurningen

Tuincentrum Oosterik heeft het voormalige bedrijfscomplex van Kuipers beschikbaar gesteld
Tuincentrum Oosterik heeft het voormalige bedrijfscomplex van Kuipers beschikbaar gesteld © Gemeente Dinkelland
In Tuincentrum Oosterik in Noord Deurningen worden tijdelijk veertig tot tachtig vluchtelingen opgevangen. Deze mensen zitten nu in de opvanglocatie in Losser, maar verhuizen in januari naar het voormalige bedrijfscomplex van Kuipers. De nieuwe locatie dient maximaal twee jaar als opvang, meldt de gemeente Dinkelland.
"De aankomende asielspreidingswet geeft de Rijksoverheid meer bevoegdheid om zelf locaties aan te wijzen binnen gemeenten", staat in een persbericht van de gemeente. “Wij pakken zelf de regie. Wat we niet willen is achter de vraag aan hobbelen en verrast worden, maar verder kijken naar de toekomst."

Verbouwing

De bedrijfshal en het kantoor van het pand worden de komende weken klaargemaakt voor de opvang. Op dit moment worden er veertig mensen opvangen in Losser, maar omdat die locatie alleen als crisisopvang diende, stond de verhuizing er al een tijdje aan te komen.
De gemeente Dinkelland deelde het nieuws gisteren met de bewoners van Noord Deurningen tijdens de jaarvergadering van de Kernraad Noord Deurningen. Daarnaast wordt er binnenkort een inloopavond georganiseerd, het is nog niet duidelijk wanneer die is.
De locatie moet nog worden klaargemaakt zodat mensen kunnen worden opgevangen
De locatie moet nog worden klaargemaakt zodat mensen kunnen worden opgevangen © Gemeente Dinkelland

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.