nieuws

Belangrijke zege vrouwen FC Twente, PEC-dames onderuit in Brugge

Shanice van de Sanden
Shanice van de Sanden
De voetbalsters van FC Twente hebben in de BeNe League de topper tegen Standard Luik in winst weten om te zetten. In België waren de dames van trainer Arjan Veurink met 0-2 te sterk.
Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers uit Enschede na twintig minuten op voorsprong via Shanice van de Sanden. Kort voor rust zat FC Twente op rozen nadat spits Ellen Jansen voor de 0-2 zorgde. In de tweede helft ging het spel op en neer en zag Van de Sanden nog een treffer afgekeurd worden, maar gescoord werd er niet meer in Luik en daardoor brengen de dames van FC Twente de spanning in de BeNe League helemaal terug. Het verschil met Standard Luik is nu gereduceerd tot twee punten; Standard heeft 55 punten en FC Twente heeft er 53.

Vrouwen PEC Zwolle ruim onderuit

De dames van PEC Zwolle waren niet opgewassen tegen directe concurrent Club Brugge. In Brugge werd het 3-0 en kwamen de doelpunten op naam van Nicky Van den Abbeele, Heleen Jaques en Silke Demeyere. PEC staat met dertien punten uit 21 wedstrijden op plek twaalf in de BeNe League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.