Amateurvoetbal

SVZW wint ruim en trakteer KHC op eerste nederlaag

Het kwakkelende SVZW uit Wierden heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de 1e klasse E. De ploeg won met ruime cijfers van het nog ongeslagen KHC Kampen en vindt zo weer aansluiting bij de subtop: 4-1.
Het stugge KHC had voorafgaand aan dit duel nog geen nederlaag geleden dit seizoen, en kreeg slechts twee goals tegen in zeven duels. De klap was dan ook groot toen het halverwege met 2-0 achterstond tegen SVZW. Groothuis en Middelkamp sloegen toe en legden zo de basis voor de latere overwinning.
Want ook in de tweede helft kreeg KHC geen voet aan de grond in Wierden. De kansen bleven voor de Wierdenaren, die alleen vergaten om het duel definitief in het slot te gooien. Dat leek de ploeg duur komen te staan, toen KHC uit het niets weer terug in de wedstrijd kwam. Buitenhuis veroorzaakte een strafschop, die daarop werd benut door Leroy Knol: 2-1

Mooi slotakkoord

Even leek het er dus op dat KHC nog uitzicht had op een resultaat, maar die hoop werd drie minuten na de aansluitingstreffer aan diggelen geschoten. Tom ter Hogt tekende voor de 3-1 en leek zijn ploeg zo de overwinning te schenken. Dat werd helemaal bevestigd toen invaller Yessin Maskoul voor de 4-1 zorgde, waardoor de overwinning binnen was.
Hierdoor leed KHC de eerste nederlaag van het seizoen en zakt het naar de vierde plek op de ranglijst. SVZW doet goede zaken en vindt aansluiting met de subtop. Volgende week komt koploper Quick'20 op bezoek in Wierden. KHC speelt midweeks alweer tegen Rohda Raalte.